Aktuality

Dárcovské Výzvy – Jak na ně?

 

Je to přesně dva roky od chvíle, kdy pro nás Kristina a Adéla vytvořily dárcovskou výzvu Běžíme pro vodu a rok od statečného Otužování k obnově české půdy od Peti. Holky ve svých výzvách překonaly samy sebe, oslovily své známé a vybraly celkem přes 77 tisíc korun na nákup půdy pro drobné ekologické zemědělce! Možná si na tyto statečné ženy a jejich činy ještě pamatujete. 

    Láká vás se k nim přidat? 

    Jestli chcete vaše dárcovství posunout o krok dál, naučit se něco nového a inspirovat lidi okolo sebe k darování, výzva je přesně pro vás. 

      Přijímám výzvu a jdu do toho!

      Jak na to? 
      0️⃣  Odhodlejte se do výzvy jít. Můžete být úplný začátečník nebo zkušený fundraiser, výzvu zvládne s řádnou přípravou každý.

      1️⃣  Kontaktujte nás, rádi vám s tvorbou dárcovské výzvy pomůžeme.

      2️⃣  Vyberte si výzvu nebo příležitost. Poběžíte maraton, budete cvičit, otužovat se nebo třeba nakupovat jídlo pouze od lokálních farmářů? Nebo chcete vybírat peníze k nějaké příležitosti, jako jsou například narozeniny, svatba či výročí?

      3️⃣  Vyberte projekt, který chcete podpořit. Bude to Nákup půdy pro drobné ekologické zemědělce nebo Rozkvět krajiny a nových zemědělců na Konipasu?

      4️⃣  Vytvořte výzvu na Darujme.cz. Formulář vás navede. Nemusíte psát romány, vsaďte na přehlednost. Nezapomeňte na fotku či video, které výzvě dodají na autenticitě. 

      5️⃣  Ujistěte se, že máte na výzvu čas. Založení výzvy vám zabere pár minut. Oslovování vašich blízkých a komunikace s nimi i několik hodin, buďte na to připraveni. Výše vybrané částky se většinou odvíjí od toho, kolik času výzvě věnujete. Například Petře, která se otužovala pro půdu, zabrala výzva 40 hodin času. 

      6️⃣  Stanovte si cílovou částku na základě toho, kolik lidí plánujete oslovit. Z oslovených lidí daruje průměrně jedna třetina, nejběžnější částka se pohybuje mezi 200 – 500 korunami od jednoho člověka.

      7️⃣  Prostudujte si více informací k dárcovským výzvám v tomto článku nebo v článku od Peti, která sepsala své zkušenosti z několika dárcovských výzev .

        Na závěr připojujeme motivační slova od Petry: „Chcete ještě více podpořit vaši oblíbenou  Nadaci Pro půdu aby získala více půdy, se kterou se bude hospodařit ekologicky? Pojďte do dárcovské výzvy! I lidé kolem vás se o nadaci dozví a budou mít možnost přispět. P.S. Taky je to skvělá příležitost oživit vaše kontakty, každý rok jsem překvapená, kdo na výzvu reaguje.”