Chcete ekologicky či jinak šetrně hospodařit a nemáte přístup k zemědělské půdě? Máte možnost zakoupit k tomuto účelu půdu, ale nemáte potřebné finanční prostředky? Nadaci Pro půdu jsme založili mimojiné i proto, aby se právě v takových případech pokusila pomoci. Naše pomoc může spočívat v zakoupení půdy z prostředků nadace a poté v pronajmutí půdy zemědělci za společně dohodnutých podmínek, nebo v propojení zájemců o ekologické hospodaření s vlastníky půdy. Naším posláním je přispívat k zdravé, živé a úrodné půdě, umožňovat přístup k půdě drobným zemědělcům a chránit půdu před degradací a spekulací. Přidejte se k nám. Hospodařte na nadačním nebo se přihlaste k odběru novinek Nadace Pro půdu.

A) Pořízení zemědělských pozemků pro ekologické hospodaření

Nadace vypisuje průběžnou výzvu na podání žádostí o podporu pro stávající zemědělce za účelem pořízení zemědělských pozemků. Popis výzvy, včetně kritérií a přihlášení naleznete zde.

B) Hledáte nebo nabízíte pozemky pro ekologické hospodaření?

Těm, kteří nesplňují podmínky pro získání nadační půdy (viz podmínky výzvy), nabízíme možnost přihlásit se do databáze kontaktů, na které posíláme informace o nabídkách pozemků či farem, pro které jejich majitelé hledají nástupce z řad ekologických zemědělců, a případně nabídky stáží a tréninkových programů pro získání zkušeností v ekologickém zemědělství.

Pro přihlášení do databáze zájemců o tyto informace se přihlaste přes tento odkaz.

Pokud byste rádi pronajali pozemek ekologickému zemědělci nebo končíte s hospodařením a hledáte pro svou farmu nástupce, napište nám na: info@nadacepropudu.cz