Uveřejňujeme pozvánku od Asociace místních potravinových iniciativ na setkání s cílem iniciovat formulaci “Food Policy” v České Republice. Na setkání se potkáte od nás z Nadace Pro půdu s Janem Valeškou a se zemědělci Vojtěchem Veselým z Biostatku Valeč a Martinem Rosenbaumem z farmy Lukava, se kterými spolupracujeme. Akce se koná o víkendu 11.-12. května 2019 na Permafarmě Jagava.
Asociace místních potravinových iniciativ Vás tímto srdečně zve na otevřené společné setkání s názvem “People’s Food Policy National Workshop”, které si klade za cíl iniciovat zahájení přípravy procesu formulování tématu „food policy“ v podmínkách ČR.
Odborná východiska a záštitu celé akci poskytne díky zkušenosti při tvorbě A People’s Food Policy její spoluautorka Deirdre „Dee“ Woods z Landworker‘s Alliance. Dee se aktivně zapojuje do hnutí věnujících se potravinové suverenitě ve Velké Británii, současně pracuje v komisi starosty Londýna pro Food Policy a je aktivní i v rámci IPES Common Food Policy.
Na setkání dále vystoupí například Jan Valeška a Tomáš Uhnák z AMPI či zástupci z řad drobných zemědělců, jakými jsou Martin Rosenbaum z farmy Lukava nebo Vojtěch Veselý z Biostatku Valeč. Bližší program naleznete v příloze.
Kdy: víkend 11. – 12. května 2019, se zahájením v sobotu v 10:00 hodin a předpokládaném ukončením v neděli okolo 14:00 hodin
Kde: Permafarma Jagava, Veselice 16, 294 04 Veselice (50.3964897N, 15.1262461E)
Registrace: elektronicky prostřednictvím formuláře (https://forms.gle/HDfDquvGCs3Z7Tiq8)
Setkání bude probíhat v českém jazyce a v anglickém jazyce s tlumočením.
Stravování a ubytování na Permafarmě Jagava během pořádání akce hradí přihlášeným účastníkům setkání organizace AMPI jakožto hlavní koordinátor.
Budeme se těšit na viděnou.
AMPI – budujeme síť, která umožňuje více lidem přímý přístup ke zdravé lokální zemědělské produkci a více drobným šetrně hospodařícím zemědělcům férovou cenu za jejich práci.
Landworker’s Alliance – sdružujeme zemědělce, pěstitele i pracovníky v zemědělství s posláním zlepšit jejich životní podmínky a vytvořit lepší potravinový systém dostupný pro každého.