Půda je pokožkou naší země: spolupráce s Weledou

Půda je pokožkou Země. Stejně jako kůže plní životně důležité funkce. Jsme vděční, že jsme letos spojili síly s Weledou a pečující vztah k půdě se dostane do většího povědomí lidí v kampani #SaveEarthsSkin. Navíc se nám díky této spolupráci uvolnily prostředky na podporu dalšího drobného zemědělce a tedy zakoupení další půdy do nadace.

Jak to celé začalo? Weleda nás oslovila se zapojením do jejich kampaně #SaveEarthsSkin, v rámci které vybrali tři české projekty věnující se půdě. Weleda se rozhodla podpořit projekt Centrum Konipas a zaplatit poslední splátku, která nám k úplnému zakoupení 16 hektarů pozemků v Jindřichovicích pod Smrkem zbývala. (Spolupráci na Centru Konipas i nákup pozemků jsme zahájili v roce 2019.) Nadace Pro půdu se tak stala vedle vznikajícího půdního stanoviště v Otevřené zahradě Nadace Partnerství a vzdělávacích programů ekocentra Prales, představitelem kampaně v českém kontextu.

Jsme vděční, že můžeme spolupracovat s firmou, která má biodynamické kořeny stejně jako my a která tuto kampaň dělá z vlastního přesvědčení. Je radost s lidmi z Weledy spolupracovat, protože jsou to stejní srdcaři pro půdu, jako jsme my. Teď v dubnu informují o globální kampani, nicméně spolupráce poběží delší dobu. Více o kampani zde: https://www.weleda.cz/puda